keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Porkkana-linssikeitto

Tämä ruoka on keväisen värinen ja mukavan mausteinen. Hyvää makua keittoon tuo raikas ja voimakas inkivääri sekä makea ja pirteä appelsiini. Kookosmaito tekee keitosta mukavan kermaisen.

Keitto on todella helppo ja nopea tehdä. Se on täyttävä, mutta silti terveellinen ja kevyt. Ruoka sopii kasvissyöjälle, mutta on varmasti myös lihansyöjän mieleen. Keiton voi tarjoilla alku- tai pääruokana.



Porkkana-linssikeiton ohje (2 annosta):

1 dl punaisia linssejä
n. 200 g porkkanoita
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
n. 2cm pala inkivääriä
1:n appelsiinin mehu ja kuori
3 dl kasvislientä
1 dl kookosmaitoa
2 rkl öljyä
1 tl kurkumaa
pippuria
(suolaa)

Kuori ja hieononna sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Kuori ja pilko porkkanat. Raasta hieman appelsiinin kuorta ja purista mehu. Huuhtele linssit. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja lisää sipuli, valkosipuli, porkkanat ja inkivääri. Kuullota niitä hetki. Mausta kurkumalla ja ripauksella pippuria. Lisää joukkoon linssit ja kasvisliemi. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttiia, kunnes linssit ja porkkanat ovat kypsiä. Lisää kookosmaito sekä appelsiinin mehu ja raastettu kuori. Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Kuumenna vielä soseutettu keitto. Halutessasi voit lisätä annoksen päälle raejuustoa ja tarjoilla keiton kanssa leipää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)