perjantai 1. elokuuta 2014

Ankkaliemi

hieman huono kuva liemestä


Kokonaisen ankan sisältä löytyi kaula ja sisäelimet. Halusimme niistäkin jotain tehdä, etteivät vain roskiin päätyisi. Sisäelimet käytimme alkuruokaan, mutta nekin voisi heittää mukaan liemeen, jos niitä ei halua syödä

Kattilaan laitettiin ankan kaula, 2 sipulia, 2 porkkanaa, pieni pala inkivääriä, pari laakerinlehteä, pippuria ja suolaa. Päälle lisättiin kylmää vettä sen verran että ainekset peittyivät. Liemi kiehautettiin ja keitettiin matalalla lämmöllä noin kaksi tuntia. Neste siivilöitiin talteen.

Liemi sopii hyvin kastikepohjaksi, mutta sitä voi käyttää muuhunkin kokkaukseen. Me käytimme sitä ankan kanssa tarjottuun punaviini-appelsiinikastikkeeseen.

Suomalaiset heittävät nykyään ihan liikaa ruokaa roskiin eikä esimerkiksi eläinten ruhonosia osata/haluta/jakseta täysin hyödyntää. Usein käytetään vain fileet ja muut ns. paremmat lihat ja ne paljon makua sisältävät "huonommat" osat päätyvät roskiin. Kannattaa myös suosia muitakin lihoja ja hyödyntää etenkin luut ja sisäelimet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)