maanantai 11. elokuuta 2014

Brownie valkosuklaapaloilla ja vadelmakinuskia


Jos haluaa taivaallista jälkiruokaa, jossa ei suklaata, voita ja sokeria säästellä, kannattaa turvautua Nigellan ohjeisiin. Välillä saa ja pitää herkutella kunnolla ja unohtaa kalorien laskeminen, tässä Nigella Lawson näyttää oikein hyvää esimerkkiä. Brownie-resepti löytyi siis Kanelikaruselli-blogista ja on alun perin Nigellan käsialaa.

Tämä brownie on niin tuhtia, että melkein tulee jopa paha olo. Mutta onneksi vain melkein ;) Brownie on juuri sopivan mehevää ja tahmeaa, ja sen kruunaa vielä valkosuklaapalat.

Vaikka pelkkä suklainen brownie olisi ollut jo hyvä jälkiruoka, tuovat vadelmakinuski ja vaniljajäätelö annokseen lisää makua ja hieman raikkautta. Alla vielä brownien ja vadelmakinuskin ohjeet.

Nigellan brownie valkosuklaapaloilla:


200 g voita
200 g tummaa suklaata
3 munaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
130 g valkosuklaata paloina

Paloittele voi ja suklaa kattilaan ja sulata ne. Vatkaa sekaisin munat ja sokerit. Lisää hieman jäähtynyt voi-suklaaseos. Lisää jauhot, suola ja paloiteltu valkosuklaa. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (itse käytin noin 27x17 cm vuokaa).

Paista 170-asteisessa uunissa niin kauan, että brownie alkaa hieman irrota reunoilta, mutta on keskeltä vielä löysää. Kun tökkäät keskelle hammastikun, siihen saa tarttua taikinaa. Tämä vie uunista ja vuoan koosta riippuen noin 15-25 minuuttia (itse pidin uunissa noin 21 minuuttia). Brownie on parasta seuraavana päivänä oltuaan yön jääkaapissa.


Vadelmakinuski:


1 dl paseerattua vadelmasosetta
4 cl vadelmalikööriä
0,5 dl kuohukermaa
0,5 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria

Soseuta vadelmat ja painele seos siivilän läpi. Siemenet jäävät siivilään ja näin saat paseerattua sosetta. Sekoita kaikki aineet kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä hieman yli viisi minuuttia koko ajan sekoittaen. Kinuskin kuuluu hieman poreilla, muttei liikaa kiehua ja kuohua. Kinuski on valmista kun se on sopivasti paksuntunut.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)