sunnuntai 31. elokuuta 2014

Täydellinen paella




Eilen päästiin kokkaamaan ulkona Muurikan paella-pannussa, jossa syntyikin herkullinen paella. Täydellisen paellan salaisuus onkin tuo hyvä kaasupolttimen päällä oleva pannu sekä laadukkaat raaka-aineet, iloinen kokkaus-fiilis ja hyvä ruokailuseura. Paellan voi toki tehdä kotona tavallisessa isossa kasarissa/pannussa. Ohjeesta tuli neljälle ihmiselle todella isot annokset, joten se varmasti riittäisi myös useammalle syöjälle. Toisaalta tämä ruoka oli niin herkullista, että sitä kannattaa varata tarpeeksi, varsinkin jos ruokailijat ovat yhtä nälkäisiä kuin me.

Ruokajuomaksi oli Pfaff Pinot Blanc viiniä, joka sopi tämän ruoan kanssa loistavasti. Viini on hyvä äyriäisviini ja muutenkin sopiva paellan makuihin.

Ohje:


5 dl arborio-riisiä
3 sipulia
6-8 valkosipulin kynttä
4 kanan rintafilettä
300 g chorizo-makkaraa
2 paprikaa (punainen ja vihreä)
4 tomaattia (käytimme keltaisia)
300 g esikeitettyjä vihreitä papuja
4 dl valkoviiniä
1 l kanalientä
1 kg sinisimpukoita kuorineen
500 g raakoja jättikatkaravun pyrstöjä
1-2 tl kurkumaa
1-2 tl tulista paprikajauhetta
suolaa
rouhittua mustapippuria
oliiviöljyä
sitruunaa
persiljaa hienonnettuna


Esivalmisteluina pilko vihannekset, suikaloi kana ja paloittele makkarat. Pese sinisimpukat ja tarkista, että ne ovat eläviä (sulkevat kuorensa). Kuori ravut ja poista niistä peräsuoli. Kanasuikaleet kannattaa myös ruskistaa pannulla etukäteen. 

Kuumeena runsaasti oliiviöljyä paella-pannussa. Lisää sipulit ja valkosipulit ja kuullota niitä hetki. Lisää chorizo ja paista kunnes saavat väriä. Lisää myös paprikat. Kaada joukkoon riisi ja paista hetki samalla sekoittaen.

Mausta suolalla, pippurilla, kurkumalla ja paprikajauheella. Lisää myös pilkotut tomaatit. Kaada joukkoon viini ja kuumenna kunnes neste on haihtunut. Lisää sitten yli puolet kanaliemestä ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon ruskistetut kanat ja annan paellan hautua noin 17 minuuttia. Lisäile nestettä sitä mukaa kun se imeytyy riisiin. Paellan kypsyessä paista hieman ravunpyrstöjä ja esikypsennä simpukoita.

Riisin ollessa kypsää tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Lisää pavut ja kääntele ne paellan joukkon. Lisää myös esikypsennetyt äyriäiset ja sekoita ne joukkoon. Kypsennä vielä pari minuuttia ja lisää joukkoon noin puolikkaan sitruunan mehu sekä hienonettu persilja. Varaa tarjoilua varten sitruunalohkot.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)