keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Todella helppo ja herkullinen leipä




Mitä tehdä kun leipä-himo yllättää ja kotoa ei löydy leipää eikä kauppaankaan ei jaksaisi lähteä? Silloin ratkaisu on tämä todella helppo ja nopea leipä. Ainekset löytyvät todennäköisesti jokaisen kaapista. Vaikka leipä on yksinkertainen on se silti todella maukas. Pinta on sopivan rapea ja sisältä ihanan pehmeä.

Ohje:


2 dl kaurahiutaleita
6-7 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
5 dl kädenlämpöistä vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja sekoita hyvin. Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa 10 minuuttia. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja taputtele siitä pyöreähkö leipä jauhotetuin käsin. Anna kohota vielä 10 minuuttia. Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna leivän vetäytyä hetki ennen tarjoilua.


1 kommentti:

  1. Kokeilussa tällä ohjeella. Katotaa mitä tulee. Jauhoja laitoin dl vähemmän ja suolan tuplana. Kohotus vesialtaassa ja yli 10min, ehkä joku 20min eikä miusta ollu vielä kohonnut. Aattelin mennää ny ohjeen mukaan,muotoiltua en saanu löysää taikinaani joten lätkäsin pellille ja sellanen tulee. �� Uuni päällä kohos 20min, nyt on uunissa katotaa mitä tulee ko on paistunu/jäähtyny.

    ~Jaana~

    VastaaPoista

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)