lauantai 16. huhtikuuta 2016

Mehu ohjeita

Päätin, että lopetan paastoni tähän päivään. Huomenna siirryn siis jo kiinteään ruokaan, mutta todella varoen. Aloitan pienistä annoksista ja syön kasvispainoitteisesti. Yhden aterian voisin vielä korvata myös mehulla. Paastoni kesti siis kaiken kaikkiaan kuusi vuorokautta ja se sujui odotettua paremmin. Tarkemmin paastokokemuksistani kerron sitten erillisisessä postauksessa, tämä keskittyy enemmän mehuihin.

Joka päivä join pääosin itse tehtyjä kasvismehuja. Mehut valmistin OBH Nordican Vitamin 500 -mehulingolla (tuotetta ei taida olla enää myynnissä). Kyseinen laite selviytyi oikein hyvin viikon urakasta. Aiemmassa postaukessa luettelin jo vinkkejä kasviksista joita voi käyttää mehuihin.

Seuraavassa listassa viikon aikana valmistamani mehut. Perässä arvosana (1-3) mehun mausta ja alla hieman kommentteja.

baby pinaattia, kurkkua, omenaa, inkivääriä, sitruunaa ja minttua (2)

Vihreää ja terveellistä, mutta silti hyvää.

porkkanaa, varsiselleriä ja appelsiinia (2)

Varsisellerin maku vähän voimakas, mutta muuten oikein hyvä mehu.

kiiviä, kurkkua, varsiselleriä, omenaa, sitruunaa ja minttua (3)

Oikein hyvää ja raikasta mehua, joka maistui pääosin kiiviltä.

porkkanaa, greippiä, appelsiinia ja inkivääriä (2)

Ihan hyvää, sopivan makea ja samalla hapan. Porkkanaa ja applesiinia sai olla kyllä melko paljon, jotta taittoi greipin happamuuden.

kurkkua, limeä, omenaa ja minttua (3)

Hyvää ja raikasta, kun laittoi riittävästi limeä. Maistui kirpeälle drinkille.

porkkanaa ja appelsiinia (3)

Super hyvää, mutta melko makeaa. Suuren sokerimäärän vuoksi ei niin terveellistä.

porkkanaa ja ananasta (3)

Samoin kuin edellinen. Makeaa ja todella hyvää, mutta ei viitsi koko ajan juoda.

selleriä, kurkkua ja greippiä (1)

Ei kovin hyvää. Terveellinen, mutta greipin ja sellerin maku liian hyökkäävä.


Mehuista suosikiksini nousivat porkkana yhdistettynä appelsiiniin tai ananakseen. Tämä yhdistelmä oli todella herkullinen, tosin ehkä liian makea. Myös mehut joissa kiivi tai lime/sitruuna olivat pääosassa olivat hyviä, sillä ne olivat kirpeän raikkaita. Greipistä tehty mehu taas oli liian hapanta makuuni. Selleriä käytin mehussa terveellisyyden vuoksi, mutta en sen mausta kovin paljon pitänyt.

Itsetehtyjen mehujen lisäksi join vielä kaupan valmista tomaattimehua. Toisena päivänä keksin lämmittää tomaattimehun ja lisätä joukkoon hieman kuivattua basilikaa, jolloin  mehusta sai melkein kuin tomaattikeittoa. Söin "keiton" vielä lusikalla, jolloin sain tästä entistä ruokaisamman kokemuksen. Tämä toimi päivällisenäni ulkoilulenkin jälkeen.

Aamuni aloitin lasillisella detox-juomaa, josta lisää löytyy täältä. Edellä mainittujen lisäksi nautin myös artisokkateetä, jolla on lukuisia terveysvaikutuksia. Kyseinen tee on Vietnamista tuotu, ja en ole varma myydäänkö sitä suomessa. Myös erilaiset (kofeiinittomat) yrttiteet sopivat hyvin paastoon.

Viidentenä päivänä alkoi tehdä makeiden mehujen lisäksi jotain suolaisempaa ja ruokaisamman makuista. Joten keitin itse vähäsuolaista kasvislientä. Lientä nautin kupillisen kahtena viimeisenä päivänä.

Päivän aikana join mehuja vaihtelevasti kahdeksan desilitran ja litran välillä. Lisäksi join lasin detox-juomaa ja 0-2 kupillista artisokkateetä, sekä viimisinä päivinä kupin kasvislientä. Näiden kaikkien lisäksi vettä on todella tärkeää nauttia paljon. Vettä minulla kului päivän aikana vaihtelevasti 1,6 - 2,2 litraa. Jolloin kokonaisnestemääräni päivässä oli aina hieman yli 3 litraa.

Lopuksi vielä kuvia eri mehuistani vaikka ne näyttävätkin kaikki melko samalta.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)